Därför är bomull så bra för barn

Bomull är underbart, eller hur? Men varför vill vi så gärna ha bomull i våra barns kläder? Det finns flera anledningar till detta och vi ska se lite närmre på några av dessa…

Bomull andas

Barn svettas minst lika mycket som vi vuxna. Barn som springer omkring och leker behöver kläder som låter svetten avdunsta. Med bomull på kroppen är det svalare och det är särskilt viktigt under varmare sommarmånader.

Bomull för ju bort vattnet från kroppen och det är inte så dumt på vintern då du inte vill att ditt barn ska ha en våt hinna mellan kroppen och kläderna. Det här beror på att bomull andas så fint.

Bomull klarar leken

Bomull kan smutsas ner om och om igen. Tyget klarar tvätt på högre temperatur och det är de starka naturfibrerna som säkrar att det går att använda samma plagg länge utan att det faller i bitar. Dessutom är det så att fibrerna blir 30% starkare då de är våta. Det är därför som bomullsplagg klarar tvätten så väl.

Mjuka sköna kläder

När en vän får barn erbjuder du dina avlagda bebiskläder av bomull som är mjukare än någonsin. Bomull har förmågan att förbli mjuk och härlig år ut och år in. Tygerna av bomull blir bara mjukare med tiden. Det är en god anledning att välja begagnade bomullsplagg till bebisar hellre än nya.

Huden mår också fint av tyger som inte irriterar. Det är väldigt bra för barn som kan ha lite känsligare hud. Underkläder och t-shirts som ligger direkt mot huden bör definitivt vara av detta material!