Vilket tyg för barn som är extra känsliga?

Om du som förälder är rädd för att ditt barn ska utveckla allergi på grund av kläderna bör du välja bomullskläder. Men inte vilka bomullskläder som helst! Det finns flera anledningar till att bomull är bra för barn. Materialet är känt för att ge fina fördelar och för att kännas skönt mot huden.

Fast du ska satsa på ekologisk bomull om du vill säkra dig om att den inte kommer att ha ämnen som kan leda till allergiska reaktioner. Bomull är till 100 procent en naturlig form av fiber. Idag vet vi med säkerhet att det här materialet mycket sällan ger allergiska reaktioner eller irritation av hud.

Men om bomullen har behandlats med kemikalier kan det ändå vara så att bomullskläder irriterar och ger reaktioner.

Glöm inte bort det där med damm

Vissa barn kan vara särskilt känsliga mot damm och kvalster. Med bomull blir det mycket lättare att hålla den här typen av irriterande ämnen borta från barnet. Damm fäster inte så lätt i bomullstyger och dessutom kan du tvätta med de temperaturer som krävs för att få bort kvalster.

Det här är särskilt viktigt för barn som lider av barnastma. Det finns så mycket som kan verka irriterande för ett barn med astma. Om du väljer ekologiska kläder av bomull kommer i varje fall kläderna att vara något som inte ställer till med problem!